Single Blog Title

This is a single blog caption

Decizii ale Departamentului de Ju-Jitsu pe fondul situației generate de pandemia de COVID-19 și a instituirii stării de urgență pe teritoriul României

În condițiile în care lumea întreagă se confruntă cu o situație fără precendent, în continuă schimbare și dificil de anticipat ca evoluție și termene, o conduită adecvată, raportată la aceste realități, este absolut necesară, atât la nivel individual, cât și general.

În virtutea rolului său de for tutelar al Artei Marțiale Ju-Jitsu pe teritoriul României ce ca preocupări și obiective constante protejarea sănătății sportivilor, dar și a susținătorilor acestora. În urmărirea acestor obiective, monitorizăm permanent situația, pentru a lua deciziile adecvate.

Astfel, ca urmare a măsurilor dispuse de autoritățile statului, precum și în acord cu cele luate la nivelul forurilor internaționale de ju-jitsu, în susținerea eforturilor generale privind oprirea răspândirii virusului, Federația Română de Arte Marțiale – Departamentul de Ju-Jitsu a decis următoarele măsuri imediate:

  1. Se suspendă calendarul competițional intern, până la noi dispoziții guvernamentale privind măsurile de siguranță și combatare a epidemiei de coronavirus.
  2. Se interzice participarea de către sportivi la antrenemante comune în spații închise, evenimente/competiții naționale sau internațional, pe durata dispozițiilor restrictive în vigoare, impuse prin prevederile Decretului Președintelui României din data de 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, și de către Federația Internațională de Ju-Jitsu.

Măsurile dispuse vizează exclusiv prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus și siguranța tuturor persoanelor implicate, fiind în linie cu deciziile decretului prezidențial, care poate fi consultat accesând link-ul https://bit.ly/2WmggAa. Conform art. 6: “Conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite prin prezentul decret și prin ordonanțele emise de ministrul afacerilor interne.”

Rugăm toți factorii implicați în orice fel în activitate sportivă pe linia noastră de activitate să aibă în vedere următoarele recomandări:

  1. Se va renunța la antrenamentele de grup, în favoarea celor individuale;
  2. Pentru perioada următoare, accentul se va pune pe antrenamentele indoor, evitându-se spațiile în care se află și alte persoane;
  3. Efectuarea antrenamentelor bazate pe exerciții de forță, izometrie, gimnastică și stretching.

Apelăm încă o data la solidaritatea tuturor pentru a depăși împreună aceste momente dificile. Este vital să fim puternici și uniți, să nu ne pierdem speranța, tonusul fizic și psihic.

Vă rugăm să ne fiți aproape și să urmăriți permanent comunicări cu privire la evoluția situației, precum și la măsurile care se vor lua în continuare, în raport cu aceasta.

 

Robert Manole

Director Departament Ju-Jitsu
Federația Română de Arte Marțiale

Leave a Reply

Translate »