Single Blog Title

This is a single blog caption

Campionatului Mondial de Ju-Jitsu pentru Seniori și Veterani

COMUNICAT DE PRESĂ

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, a fost gazda Campionatului Mondial de Ju-Jitsu pentru seniori și veterani, în perioada 19-24 noiembrie 2019. România, prin Departamentul de Ju-Jitsu din cadrul Federației Române de Arte Marțiale, a participat cu un lot de 14 seniori și 5 vetrani, la cel mai puternic Campionat Mondial de Ju-Jitsu organizat până acum. 593 sportivi din 60 țări și-au disputat vor disputa medaliile mondiale în cadrul disciplinelor Fighting (luptă semicontact), Jiu-Jitsu Ne-Waza (luptă la sol, tip ju-jitsu brazilian), Duo (demonstrație de tehnici impuse, cu partener) și Show (demonstrație de tehnică și coreografie).
La finalul concursului, țara noastră numără 8 medalii și 1 loc V, ocupând poziția 23 în clasamentul pe națiuni.
Perechea Doru Galan + Dobre Ionuț (C.S. Budo Seishin București) a obținut titlul de Vicecampioni Mondiali în cadrul probei Show masculin și medalia de bronz la Duo masculin.
Ionuț Dobre și soția sa, Genoveva Dobre, au urcat, de asemenea, pe cea de a treia treaptă a podiumului.
Ramona Lixandru (C.S. Spartacus 2001 București) a ocupat locul V în cadrul probei de Fighting -52 kg.
Trebuie menționate și locurile VII obținute de sportivii noștri de la tineret, aflați la prima sau a doua participare la un Campionat Mondial de seniori: Lașcu Vlad (CSM Sf. Gheorghe – Campion Mondial și European U21), Tataoană Marius (C.S. Marina Constanța – Campion European și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial U21), Vacariu Andrei Cristian (C.S. Budo Seishin București – Campion European și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial U21).
În cadrul competiției de veterani, Viorel Lixandru (C.S. Spartacus 2001 București), Campionul European en titre al categoriei Masters 2 Fighting -85 kg a devenit Vicecampion Mondial.
Tot pe treapta a doua a podiumului a urcat și Lașcu Sergiu (CSM Sf. Gheorghe), la Masters 4, Fighting -69 kg, în timp ce Sava Paul (C.S. Spartacus 2001 București) a obținut medalia de bronz la Masters 1 Fighting -77 kg.
Remus Corbei (C.A. Absoluto București) a cucerit titlul de Vicecampion Mondial la categoria Masters 1 avansați Jiu-Jitsu -69 kg, iar Marius Varlan (C.S. Budo Seishin București) a obținut medalia de bronz la Masters 2 Jiu-Jitsu +94 kg.

Felicitări tuturor medaliaților!

Comisia Organizare Competiții – Dept. JJ (FRAM)

Leave a Reply

Translate »