Single Blog Title

This is a single blog caption

Campionatul European de Ju-Jitsu Seniori și Master / Israel 2022

În perioada 26-29 mai 2022, orașul Nahariya, Israel a fost gazda Campionatului European de Ju-Jitsu 2022, rezervat seniorilor și veteranilor.
Concursul continental a adunat la start 256 sportivi din 24 țări.
România a fost reprezentată de un lot de 14 sportivi seniori și 2 veterani, care au obținut rezultate foarte bune.

Seniori:
Reprezentanții C.S. Budo Seishin București, Dobre Ionuț și Doru Galan au devenit Campioni Europeni, în cadrul categoriei Duo Show masculin seniori. Ionuț și Doru au câștigat pentru a treia oară medalia de aur în cadrul acestei probe, după succesele din anii 2018 și 2019, cucerind medalia de bronz în anul 2021.

Pe locul al doilea al podiumului de premiere european, obținând titlul de Vicecampioni Europeni, s-au clasat sportivul Ovidiu Tudor (C.S. Spartacus 2001 București) – Fighting -56 kg și echipa Genoveva Dobre + Ionuț Dobre (C.S. Budo Seishin București) – Duo Show mixt

Salba de medalii continentale a fost completată cu medaliile de bronz câștigate de Ramona Lixandru (C.S. Spartacus 2001 București) – Fighting -57 kg și echipa Dobre Ionuț și Doru Galan (C.S. Budo Seishin București) – Duo masculin

Alți 5 sportivi români au obținut locul V în categoriile lor respective, ajungând până în faza meciurilor pentru medaliile de bronz:
1. Romeo Ghinea (C.S. Vipguard Tecuci) – Ne-waza -69 kg;
2. Claudiu Pătru (C.S. Daos Bucurfești) – Ne-waza -94 kg;
3. Andreea Ciornei (C.S. Kokoro Brașov) – Fighting -48 kg;
4. Alexandru Blănaru (C.S. Kokoro Brașov) – Fighting -85 kg;
5. Ovidiu Tudor (C.S. Spartacus 2001 București) – Ne-waza -62 kg.

Cu 1 medalie de aur, 2 de argint și 2 de bronz, România a încheiat Campionatul European de Ju-Jitsu 2022 seniori pe locul VIII pe națiuni.

Veterani:
În cadrul concursului de veterani, Viorel Lixandru (C.S. Spartacus 2001 București) a devenit pentru a doua oară Campion European al categoriei Fighting +85 kg, M2.
Rinu Trașca-Staicu (C.S. Absoluto București) – Ne-waza +85 kg, M2 a obținut medialia de argint și titlul de Vicecampion European.
Cea de-a treia medalie a României a fost cucerită tot de sportivul Rinu Trașca-Staicu (C.S. Absoluto București), care a obținut medalia de bronz în cadrul categoriei Fighting +85 kg, M2.

Cu setul de 1 medalie de aur, 1 medalie de argint și 1 medalie de bronz, România a ocupat locul II pe națiuni în cadrul Campionatului European de Ju-Jitsu pentru veterani.

Echipa de Ju-Jitsu României a fost însoțită de antrenorii de lot Viorel Lixandru (C.S. Spartacus 2001 București) și Genoveva Dobre (C.S. Budo Seishin București), antrenorii de club Raul Boroș (C.S. Ronin Tg. Mureș) și Ciprian Bucur (C.S. Kokoro Brașov), precum și de arbitrii Dana Mortelmans (World A) și Rinu Trașcă-Staicu (Continental B).

Felicitări tuturor sportivilor, antrenorilor și tuturor celor care au contribuit la obținerea acestei performanțe deosebite!

Comisia Organizare Competiții – Dept. JJ (FRAM)

Leave a Reply

Translate »